Obstipatie

Aangezien je tijdens de Dieetfase nauwelijks vet en koolhydraten binnenkrijgt, is het volkomen normaal dat je maar één stoelgang per 3 dagen hebt. Om obstipatie te voorkomen is het echter belangrijk om veel water te drinken en voldoende bladgroenten te eten. Daarnaast is het van belang dat je gevarieerd blijft eten en dat is absoluut mogelijk met het Momentum Programma, óók tijdens fase 1! Even geen inspiratie? Wij hebben een aantal recepten voor je samengesteld, die we regelmatig aanvullen. Klik hier.

Ontspanning, slaap en beweging

Ook stress kan funest zijn bij obstipatie. Probeer te ontspannen, denk aan je lichaamsbeweging en nog belangrijker: zorg ervoor dat je voldoende slaapt!

'Antistress-mineraal' Magnesium  Momentum Magnesium

Alles geprobeerd, maar blijft de obstipatie aanhouden? Dan kan Tim Torfs Magnesium wellicht uitkomst bieden. Magnesium wordt ook wel het 'anti-stress mineraal' genoemd, omdat het bijdraagt aan de vermindering van vermoeidheid en kramp in de spieren. Daarnaast ondersteunt magnesium de water- en mineralenhuishouding van het lichaam, wat helpt obstipatie tegen te gaan.

Klik hier voor meer informatie over Magnesium.

Terug