Persoonlijk doel

Wellicht een inkopper, maar daarom niet minder belangrijk: schrijf voor jezelf op wat je doel is en waarom. Stel daarbij een realistisch streefgewicht vast en stel jezelf de vraag waarom je dat gewicht wilt bereiken. Gemiddeld vallen mensen tijdens het Momentum programma 10 % aan lichaamsgewicht af. Dus stel je weegt nu 80 kilo, dan zou je zo’n 8 kilo kunnen afvallen. Echter zijn dit gemiddelden(!);  het resultaat is afhankelijk van factoren zoals leeftijd, startgewicht, geslacht en uiteraard je motivatie en inzet. Staar je bovendien niet blind op verlies in kilo's, maar kijk vooral naar verlies in centimeters en vetmassa. Lees hier hoe je het best je resultaten kunt bijhouden. 

Persoonlijke doelen

Ondanks het feit dat Momentum over het algemeen heel goed is vol te houden, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat je onderweg de motivatie even kwijtraakt. Schrijf je doelen daarom uitgebreid op vóórdat je aan het programma begint, zodat je daar op een moeilijk moment altijd naar terug kunt grijpen.

Voor- en nafoto’s  voor en nafoto

Nog zo’n inkopper, maar oh-zo’n-belangrijke tip: maak voor en na-foto’s en plak de minst voordelige foto bijvoorbeeld op de koelkast, zodat je nooit uit het oog kunt verliezen hoe graag je wilt afrekenen met overtollige kilo’s. Zelfs als je het écht even moeilijk hebt, kun je jezelf er op die manier aan herinneren waarom je ook alweer …

Houd je voortgang bij

Houd je voortgang bij in een dagboek of op de notitiepagina’s achterin het Momentum 3 fasenplan. Tips over wegen en meten kun je hier teruglezen. Schrijf óók op hoe je je voelt tijdens het programma. Je gezond, fit en vitaal voelen is immers net zo belangrijk én motiverend als het bereiken van je streefgewicht. Bovendien zal je merken dat gezond koken voor jezelf, maar ook voor je omgeving, een feestje kan zijn. 

terug