Blog
Effectieve vetverbranding tijdens Momentum Fase 1

Effectieve vetverbranding tijdens Momentum Fase 1

Omschakeling maken naar vetverbranding tijdens Momentum Fase 1

Dat de Momentum kuur sommige mensen in het begin wellicht wat zwaar valt, is op zich heel normaal. In de eerste week van Fase 1 moet het lichaam omschakelen naar vetverbranding van opgeslagen inactief vet en haal je ineens koolhydraten en actieve vetten uit de voeding weg… Het lichaam heeft nu dus “stress”. Daarom kan het lichaam het je nog best even moeilijk maken (duizelig of trillerig zijn, trek hebben, een rommelende maag, etc.) voordat je in de vetverbranding komt. Zo hoopt je lichaam dat je overstag gaat om te stoppen en weer naar je oude voedingspatroon terug te gaan. Niet toegeven dus!

Stress veroorzaakt slechte vetverbranding

Er is eigenlijk maar één reden waarom je lichaam om suikers gaat smeken (hongergevoel, rommelende maag, trillerig, etc.) en niet in de vetverbranding kan komen en kan blijven: stress! Trillen en een hongergevoel geven aan dat er een afhankelijkheid is van koolhydraten (snelle, maar geen duurzame energie) en op dat moment geen gebruik gemaakt kan worden van vetten (langzame, maar veel efficiëntere en duurzamere energie). De voorkeur voor snelle energie is deels ook gewenning van het lichaam als er altijd voldoende snelle energie voorhanden was, dus even doorbijten in die eerste paar dagen van Momentum Fase 1…

Wat is dan precies stress?

Met stress bedoelen we niet alleen de stress of je wel op de deadline op je werk wel haalt bijvoorbeeld, maar alles wat je “aanjaagt” is stress (de was moet nog opgevouwen, de kinderen moeten nog uit school gehaald worden, nog vijftien onbeantwoorde berichten, etc.). Ook zaken als te weinig slaap en te weinig drinken veroorzaken stress voor het lichaam. Belangrijk is dus ook: rust en zelfzorg tijdens Momentum Fase 1.

Langdurende stress is ongezond, kortdurende stress niet

Stress is niet per definitie ongezond en kortdurende stress is zelfs juist wel gezond, het geeft het lichaam een fijne prikkel om weer even alert te zijn. Chronische "stress" kent geen natuurlijk einde waarin alles weer tot rust en in balans kan komen en dat is helaas wel ongezond. Het maakt vetverbranding heel moeilijk tot onmogelijk, hoeveel ampullen Carnitrin we je ook geven tijdens Momentum Fase 1 om tot vetverbranding van inactief vet te komen.

3 tips voor succesvolle vetverbranding tijdens Momentum Fase 1

Momentum Fase 1 vetverbranding 1. Creëer rust en neem je tijd

Ons advies is altijd om tijdens Momentum Fase 1 echt even te minderen waar je kan. Vraag ook om hulp, door op je werk of aan je partner, vrienden of familie te vragen of ze even iets meer bij willen springen als het te veel is. Momentum Fase 1 is een topprestatie, voor de een moeilijker dan de ander. Het kan nu eenmaal niet en en! Maak bijvoorbeeld je eten klaar met rust en eet het hapje voor hapje op met rust, niet met de telefoon open op Facebook en de laptop open met een e-mail die nog beantwoord moet worden.

2. Blijf bewegen

Zeker tijdens Momentum Fase 1 is de afwisseling tussen rust en aerobe activiteit essentieel (wandelen en fietsen zonder buiten adem te raken en waarbij je kan blijven kletsen). Juist dan kan je lichaam lekker in de vetverbranding gaan en daar ook in blijven. Zonder zuurstof in de cellen, geen vetverbranding! Blijf dus actief, maar probeer stress te voorkomen of op tijd te stoppen, jezelf niet te overbelasten en dan dus ook weer rust te realiseren om je vetverbranding op gang te houden.

3. Slaap voldoende

Zorg voor een goed en regelmatig slaappatroon met een vast ritme. Zo kan je lichaam zich minimaal acht uur per nacht ontspannen en krijgt het de rust en de ruimte om in de vetverbranding te blijven, afvalstoffen af te voeren en te herstellen wat hersteld moet worden.

Het zijn dit soort kleine dingen die je gaan helpen sneller door die eerste dagen van Momentum Fase 1 heen te komen en die vetverbranding op gang te krijgen. Momentum Fase 1 betekent lief zijn voor jezelf en dat hoeft helemaal niet zoveel extra tijd per dag te kosten. Veel succes!

Afvallen in 3 fasen met een slim voedingsplan, 2 voedingssupplementen en (email)begeleiding. Momentum is niet alleen een effectieve, maar vooral ook een gezonde manier van afvallen. Het 3 Fasen Plan heeft een duidelijke opbouw - Dieetfase, Stabilisatiefase, Levensfase - en is gericht op gewichtsverlies én behoud van je streefgewicht.

Momentum draait bovendien om lekker en puur eten. Boodschappen doe je gewoon bij je eigen groenteboer, slager, visboer of supermarkt. Kortom: een perfecte basis voor een slanke & gezonde levensstijl.

Meer informatie
€ 195,00
Of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt

Ga jij voor optimaal resultaat? Combineer de recepten dan met onze Momentum kuur.

Multi Vita NL

Momentum® Ter ondersteuning van de gezondheid en je gewichtsverlies.

Meer informatie
Q10

Momentum® Q10 is een supplement op basis van Ubiquinone (Q10), een vitamineachtige stof die een belangrijke rol speelt bij de energieproductie.

Meer informatie
Carnitine

Carnitine is een ideaal supplement voor mensen die op hun gewicht willen letten en hun vetverbranding een boost willen geven!

Meer informatie