Burrata Salade met Gegrilde Perzik

Burrata rucolasalade met gegrilde perzik

 

Duik met ons mee in de feestvreugde met deze heerlijke burrata rucolasalade. Met de romigheid van burrata, de frisheid van tomaten, en een verrukkelijke twist van gegrilde perziken, is het een feestje voor je smaakpapillen! Daarbij heeft de salade een prachtige kleurencombinatie die de magie van kerst omarmt! 🎅🥗✨

Ingrediënten:

  • 1 burrata
  • 4 grote tomaten, in plakjes gesneden
  • 1 kopje cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 perziken, in dunne plakjes gesneden en gegrild
  • 2 handenvol rucola
  • Een handvol microgreens (bijvoorbeeld broccoli, radijs en/of zonnebloem)
  • Extra vierge olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

1. Voorbereiding van de ingrediënten:

  • Snijd de grote tomaten in plakjes en halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de perziken in dunne plakjes en grill ze kort tot er grillmarkeringen verschijnen.

2. Opmaak van de salade:

  • Leg de plakjes tomaat op een grote serveerschaal.
  • Verdeel de gegrilde perziken over de tomaten.
  • Leg de burrata in het midden van de schaal en snijd deze voorzichtig open, zodat de romige binnenkant zichtbaar wordt.
  • Strooi de cherrytomaten over de salade.
  • Verdeel de rucola en microgreens gelijkmatig over de schaal.

3. Dressing:

  • Besprenkel de salade met extra vierge olijfolie en balsamicoazijn naar smaak.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak.

4. Serveren:

  • Serveer de salade direct, zodat de burrata nog romig is.
  • Je kunt de salade eventueel garneren met extra microgreens en een vleugje balsamicoazijn.

 

Deze salade is een heerlijke combinatie van romige burrata, sappige tomaten, zoete gegrilde perziken, de pittigheid van rucola en microgreens. Geniet ervan!


Oudere posts Nieuwe posts