Pittige boerengroentesoep met ballen

Pittige boerengroentesoep met ballen

Spice up your day!

Of je nu in de gezonde modus zit of niet: soep is altijd goed! Tenminste, dat vinden wij. Deze pittige boerensoep met bio (of vega!) gehaktballetjes bijvoorbeeld, is een echte opkikker. Van groentesoep kun je natuurlijk maken wat je wilt. Groente blijft immers een kwestie van smaak. Wij maakten ‘m deze keer lekker pittig.

Bereidingstijd

  • 25 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 2.5 l water
  • 2 groentebouillonblokjes (liefst bio)
  • 1 runderbouillonblokje (liefst bio)
  • 500 gr bio rundergehakt van de slager
  • 1 kleine broccoli
  • 6 stengels bleekselderij
  • 125 gr champignons
  • 250 gr soepgroente (zakje voorgesneden)
  • 1 Jalapeño peper
  • Tamarindesaus
  • 1 tl sambal
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper, zout

Dit heb je nodig...

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Vijzel

Bereiding biologische gehaktballetjes

We beginnen met de ballen. Doe het gehakt in een kom, kruid naar smaak met peper, zout en (minimaal) een theelepel paprikapoeder. Voeg een flinke scheut tamarindesaus en een theelepel sambal toe. Kneed vervolgens het gehakt en draai er mooie gelijke balletjes van.

Bereiding boerengroentesoep

Breng 2.5 liter water aan de kook met de bouillonblokjes. Snijd de Jalapeño peper in plakjes en snipper die plakkers vervolgens fijn in hele kleine stukjes. Eventueel kun je een vijzel gebruiken. Voeg toe aan de bouillon. Hoeveel? Dat is afhankelijk van je smaak. Wij houden van pittig en hebben zo’n 5 plakjes fijngesneden. Tip: Voeg gefaseerd toe. Eenmaal te pittig, kun je niet meer terug. Laat de bouillon rustig doorkoken en was in de tussentijd de stengels bleekselderij. Snijd eerst in de lengte door, vervolgens in kleine partjes en voeg toe aan de soep. Daarna snijd je de champignons in plakjes en voegt deze eveneens toe. Vervolgens was en snijd je de broccoli (inclusief stronk, die niet alleen heerlijk is, maar ook boordevol vitaminen zit!). Voeg toe, laat heel even staan en voeg tot slot de voorgesneden soepgroenten toe. Je kunt ook zelf wortelen, prei en kool snijden, maar met een basis van soepgroenten zit je altijd goed! Voeg op het laatst de ballen toe en laat het geheel zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken. Proef tussendoor en oordeel zelf of het pittig genoeg is. Een extra plakje Jalopeño peper is zo toegevoegd.. 🙂

Enjoy!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts