Spaghetti Bolognese met pijnboompitten

Spaghetti Bolognese met pijnboompitten

    Heerlijk klassieke pasta bolognese! 

    Bereidingstijd

    • 20 minuten

    Ingrediënten (2 personen)

    • 150 gr volkoren spaghetti
    • 450 gr passata di pomodoro
    • Half bakje cherrytomaatjes
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 250-300 gr rundergehakt
    • 1 wortel
    • 2 stengels bleekselderij
    • Paar takjes verse basilicum
    • 1 el verse of gedroogde oregano
    • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt

    Bereidingswijze

    Bak de pijnboompitten goudbruin (zonder olie), laat afkoelen en houd apart. Breng alvast water aan de kook in een grote pan.

    Snijd intussen de ui, wortel en bleekselderij fijn en houd apart. Bak het rundergehakt rul in een koekenpan en voeg de ui, wortel, bleekselderij en (uitgeperste of gesneden) knoflook toe. Schep 1 minuut om op matig vuur. Voeg de cherrytomaatjes en de passata toe en blijf roeren. Voeg de oregano toe en breng verder op smaak met wat zout en peper. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen op matig vuur en roer af en toe, kook in de tussentijd de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

    Serveer de spaghetti met de saus en garneer met pijnboompitten en wat verse blaadjes basilicum.

    Afslanken en lekker eten met Momentum

    Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


    Oudere posts Nieuwe posts