Stamppot boerenkool met gehaktballen

Stamppot boerenkool met gehaktballen

Toegegeven, knolselderij schillen is niet het allerleukste werk, maar de moeite is dubbel en dwars waard. Zeker in een stamppot is knolselderij een waardige vervanger van aardappelen!

Bereidingstijd

  • 35 minuten

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gr rundergehakt
  • 300 gr boerenkool
  • 1 knolselderij
  • 1 kleine ui
  • 3 el tamarinde sojasaus
  • 2 tl sambal
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Vers gemalen Himalaya- of zeezout
  • Beetje paprikapoeder
  • Water

Dit heb je nodig...

  • Grote pan
  • Pan met anti-aanbaklaag
  • Mes
  • Vork
  • (Thee)lepel
  • Staafmixer
  • Stamper

Bereiding knolselderijpuree

Schil de knolselderij, maak goed schoon en snijd in blokjes. Doe vervolgens in een pan kokend water en kook totdat je met de vork kunt doorprikken. Giet af en pureer tot een gladde massa met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout uit de molen.

Bereiding gehaktballen

Snipper de ui en meng door het gehakt met de tamarinde sojasaus, peper, zout en een flinke theelepel sambal oelek. Draai er een gelijk aantal kleine ballen van en schroei op hoog vuur dicht in een pan met goede anti-aanbaklaag. Eventueel kun je hiervoor wat cooking spray gebruiken, maar met een goede anti-aanbaklaagpan moet het ook zonder kunnen. Zet vervolgens het vuur lager, laat de ballen sudderen tot ze gaar zijn. Voeg af en toe een beetje water toe, zodat het gehakt z’n smaak niet verliest.

Bereiding boerenkool en jus

Zet intussen de boerenkool op in een ruime pan kokend water en kook zo’n 15 tot 20 minuten. Giet af en stamp door de knolselderijpuree. Zet de stamppot nog even op laag vuur om op te warmen. Giet intussen een beetje water bij de gehaktballen en voeg daar een theelepel sambal en naar smaak peper, zout en wat paprikapoeder doorheen, zodat er een jus ontstaat van water, vleesvocht en kruiden.

Verdeel de stamppot en de gehaktballetjes over twee borden, giet de jus eroverheen en voilà, klaar is je Momentum Fase 1 stamppot boerenkool. Een gezond recept voor de winterse dagen.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Oudere posts Nieuwe posts