Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Andijviestamppot met zoete aardappel
Een overdadig lekkere variant op de klassieke stamppot rauwe andijvie! Enjoy!
Andijviestamppot met zoete aardappel
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in grove stukken en breng ze vervolgens in een pan met water aan de kook. Wanneer je er met een vork makkelijk doorheen kan prikken, zijn ze gaar. Bak terwijl de zoete aardappelen op het vuur staan een handje pijnboompitjes in een pannetje totdat ze goudbruin zijn. Bak tegelijkertijd de spekjes in een pannetje totdat ze lekker knapperig zijn.
Giet het water van de zoete aardappelen af, doe ze in een pan en stamp ze fijn. Snijd de zongedroogde tomaat en de fetakaas in kleine stukjes. Voeg tot slot de gebakken spekjes, andijvie, fetakaas, zongedroogde tomaat en de pijnboompitjes aan de puree toe. Goed stampen en naar behoefte op smaak brengen met peper en zout. Eet smakelijk!
Afslanken met Momentum?
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 8 zoete aardappelen
- 600 gram andijvie
- Pot zongedroogde tomaatjes
- 200 gram feta
- 250 gram magere spekreepjes
- Handje pijnboompitjes
- Peper en zout