Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Aspergeslaatje met gerookte zalm en zachtgekookt ei
Asperges en zalm doen het altijd goed samen. Zo ook in dit lekkere, simpele recept: een aspergeslaatje!
Bereiding van het aspergeslaatje
Snijd als eerste de plakjes gerookte zalm in brede repen. Schil vervolgens de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Daarna snijd je ze in stukjes van 4 centimeter en kookt ze 6 minuten in licht gezouten water. Giet de asperges af en spoel ze tot slot even af onder koud water.
Bak de asperges goudbruin in een koekenpan. Voeg op het laatste moment de erwten even kort toe. Kook de eieren 5 minuten zacht in kokend water. Spoel ze even onder koud water (zo stopt het kookproces meteen).
Maak tussendoor een vinaigrette door de olijfolie met de rodewijnazijn, de honing en peper en zout naar smaak te mengen. Was en snijd de sla en doe deze vervolgens in een schaal. Schenk tenslotte de vinaigrette over de sla.
Leg in elk bord wat salade en verdeel er de asperges, erwten en zalmrepen over. Pel voorzichtig de eieren en snijd de eieren net voor het serveren open en leg ze bovenop. Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 20 minuten
- 200 gram gerookte zalm
- 1 kg witte asperges
- 100 gram erwten
- 1 krop sla naar keuze
- 4 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 1 theelepel honing
- Peper en zout