Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Gekookte bloemkool en aardappelen met rundertartaar
Bereiding bloemkool en aardappelen met rundertartaar
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de (geschilde) aardappelen in vieren en kook zo’n 10 minuten, Zet intussen een sauspannetje op het vuur. Verhit een klont boter en voeg zo’n 150 ml melk toe. Mix een tl maïzena of meel met een beetje water en voeg al roerend toe aan de melk. Blijf goed roeren om klonten te voorkomen en voeg flink nootmuskaat toe. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de tartaartjes in zo’n 2 minuten medium gaar. Haal de tartaartjes uit de pan en maak jus met het losgekomen sap van het vlees, 2 el water, 1 tl paprikapoeder en peper en zout.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Bereiding bloemkool en aardappelen met rundertartaar
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de (geschilde) aardappelen in vieren en kook zo’n 10 minuten, Zet intussen een sauspannetje op het vuur. Verhit een klont boter en voeg zo’n 150 ml melk toe. Mix een tl maïzena of meel met een beetje water en voeg al roerend toe aan de melk. Blijf goed roeren om klonten te voorkomen en voeg flink nootmuskaat toe. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de tartaartjes in zo’n 2 minuten medium gaar. Haal de tartaartjes uit de pan en maak jus met het losgekomen sap van het vlees, 2 el water, 1 tl paprikapoeder en peper en zout.">
- 25 minuten
- 1/2 bloemkool
- 6 aardappels vastkokend
- klont Roomboter
- 1 theelepel maïzena
- 150 ml melk halfvol
- nootmuskaat
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
- zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- Dunschiller
- Eetlepel
- Garde
- Grillpan
- Mes
- Pan
- Pepermolen
- Snijplank
- Theelepel
- Vergiet