Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Broccolibrood met Gorgonzola spread

Broccolibrood met Gorgonzola spread

Ja hoor, dit is er zo eentje waar we op kantoor niet vanaf kunnen blijven! Als het broccolibrood er staat, staat ie er niet lang… zo lekker!


Broccolibrood


Verwarm de over voor op 180 graden. Snijdt de broccoli inclusief de steel in stukjes. Doe dit vervolgens in de blender of keukenmachine en mix dit fijn totdat je ‘broccoli-rijst’ hebt. Voeg hier vervolgens het amandelmeel, de eieren, de Provençaalse kruiden, peper en zout aan toe.


Neem een ovenschaal en bekleed deze met bakpapier. Schep hier vervolgens het beslag in en verdeel dit gelijkmatig. Bak het broccolibrood een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180 graden. Als het brood klaar is (prik er even in met een satéprikker en als die er schoon uit komt, dan is ie klaar), laat je het brood eventjes afkoelen en snijd het in plakken. Heerlijk met Gorgonzola spread, lees snel verder!


Gorgonzola spread


Als het brood in de oven staat, doe je een blok Gorgonzola (hoeveel is afhankelijk van je persoonlijke smaak) in een kom en schenkt hier een scheut slagroom bij. Gebruik een staafmixer om dit tot een gladde mousse te mixen.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 1 broccoli
  • 100 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Peper
  • Zout
  • Handje amandelschaafsel
  • Gorgonzola
  • Scheutje slagroom