Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Buffelmozzarella salade met tomaat, avocado en pompoenpitten

Buffelmozzarella salade met tomaat, avocado en pompoenpitten

Hoezo is salade eten tijdens de lunch op het werk niet mogelijk? Kind kan de was doen met deze supersimpele salade met buffelmozzarella. Oké, mozzarellasalade is je ongetwijfeld bekend, maar eerlijk = eerlijk; mozzarella is altijd goed. Zeker op meatless monday!


Bereiding buffelmozzarella salade met tomaat en avocado


Was de cherrytomaatjes en snijd in vieren. Dep de zongedroogde tomaten (als in olie) droog met keukenpapier en snijd eveneens in kleine stukjes. Maal wat verse peper over de halve avocado en snijd vervolgens in kleine blokjes. Doe de sla in een kom en hussel de ingredienten erdoorheen. Voeg als laatst de mozzarella (uiteraard in kleine stukjes) toe en bestrooi met de pompoenpitten en basilicumblaadjes. Verdeel de salade over 2 borden en doe pas op het laatst de dressing eroverheen. Als je de dressing apart houdt, kun je natuurlijk de 2e salade ook de volgende dag eten.


De dressing is in 1 minuut gemaakt. Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar, mix door de salade, maal er nog wat verse peper overheen en klaar is Kees! Supermakkelijk én supergezond. 


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 15 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 1 zak gemengde sla
  • 1 kleine bol buffelmozzarella
  • handvol basilicumblaadjes
  • 10 cherrytomaatjes
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 halve avocado
  • 2 el pompoenpitten
  • Dressing:
  • 1 flinke el olijfolie
  • 1 flinke tl mosterd
  • halve tl honing
  • 1 tl rode balsamico
  • vers gemalen zwarte peper