Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Zacht gegaarde zalm met mierikswortel, baby caesar sla en artisjokharten

Zacht gegaarde zalm met mierikswortel, baby caesar sla en artisjokharten

Zacht gegaarde zalm met mierikswortel, baby caesar sla en artisjokharten


Verwarm de over voor op 120 graden. Leg de (graatloze) zalm op een bakplaat bedekt met bakpapier en smeer in met mierikswortel en zeezout naar smaak. Gaar de zalm zo`n 15 minuten op 120 graden bijna gaar (de zalm moet glazig blijven voor de smeuïgheid). Tip: gebruik superverse zalm, liefst van de visboer.


Snijd intussen de artisjokharten in kwarten, en maak slierten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf. Hak de kruiden en was de bladeren van de sla.


Verkruimel de zalm als deze nog lauw is en meng met de yoghurt en de verse kruiden. Maak op smaak met zout en peper en voeg 1 tl mosterd toe. Verdeel de bladeren van de sla over twee borden en schep de zalm, artisjokharten en komkommer eroverheen.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 25 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 300 gram zalmfilet
  • Mierikswortel (uit potje of tube)
  • 6 stuks artisjokharten uit blik
  • 1 komkommer
  • 2 kroppen baby caesar sla
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 10 gram peterselie vers
  • 10 gram bieslook vers
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper
  • Zeezout