Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Gegrilde gamba's met een frisse salsa van tomaat, rode ui, komkommer en munt
Bereiding gegrilde gamba’s met een frisse salsa
Snijd de tomaten, rode, ui en komkommer in kleine stukjes en besprenkel met het sap van een halve limoen. Hak de munt en voeg toe aan de salsa. Pers vervolgens de knoflook, hak de rode peper fijn en grill 30 seconden op hoog vuur (bijvoorbeeld een BBQ plaat). Voeg na 30 seconden de gamba’s toe en bak nog 3 tot 5 minuten tot de garnalen felroze kleuren. Verdeel de gamba’s met de salsa over twee borden en garneer met partjes van de resterende halve limoen en een paar blaadjes munt.
Heerlijk op de BBQ en zo klaar! In de grillpan kan natuurlijk altijd…
Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 15 minuten
- 200 gram gamba's
- 1 rode ui
- 4 trostomaten
- 1/2 komkommer
- 1 limoen
- paar takjes munt vers
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- Grillpan
- Knoflookpers
- Mes
- Snijplank
- Spatel