Recepten
Fase 1: Dieetfase
Gehaktballen in pittige tomatensaus

Gehaktballen in pittige tomatensaus

Bereiding gehaktballen in pittige tomatensaus


Doe het gehakt in een kom en kruid met de sojasaus, een tl sambal en peper en zout naar smaak. Draai er 12 kleine balletjes van. Plaats een hapjespan op hoog vuur en bak de champignons en uien kort aan. Pers er een teentje knoflook bij, voeg de gesneden rode peper met een beetje water toe en laat het geheel een paar minuten sudderen. Blijf intussen omscheppen. Als de champignons en uien goudbruin zijn en het water is weggekookt, voeg je de gehaktballen toe. Schroei dicht op hoog vuur en blijf omscheppen, om te voorkomen dat de gehaktballen aan de pan blijven kleven. Zodra de gehaktballen zijn dichtgeschroeid, zet je het vuur lager. Intussen snijd je de (gewassen) tomaten in parten en die voeg je toe (mag gewoon met vel). Laat minimaal een half uur inkoken en voeg waar nodig een beetje water toe. Indien de saus niet pittig genoeg is, kun je er nog een theelepen sambal doorheen roeren. Maak af met oregano, peper en zout naar smaak en je hebt een heerlijk gezond tapasgerecht voor fase 1, geinspireerd op de populaire Spaanse Albondigas…


Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 40 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 750 gram tomaten
  • 2 uiten gesnipperd
  • 250 gram champignons, fijn gesneden
  • 1 rode peper, fijn gesneden met zaden verwijderd
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el tamari sojasaus
  • oregano naar smaak
  • peper & zout naar smaak
  • beetje water
Dit heb je nodig...
  • Pan met goede anti-aanbaklaag