Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Gekarameliseerde witlof met koolraap en rundertartaar
Een heerlijk fase 1 gerecht, dat bijna voelt als valsspelen omdat koolraap zo’n goede vervanger is van aardappelen.
Bereiding witlof met koolraap en rundertartaar
Breng allereerst een pan water aan de kook, voeg de koolrapen toe en kook beetgaar. Tip voor de snelle thuiskok: koolrapen zijn tegenwoordig in de meeste supermarkten gesneden en gewassen verkrijgbaar, wel zo makkelijk ;-)). Snijd vervolgens champignons in plakken en bak in de grillpan. Roer 1 tl sambal oelek doorheen, giet er een half kopje water bij en zet vervolgens het vuur lager. Verwijder vervolgens de kern van de witlof en snijd in stukken. Giet daarna de koolrapen af, bestrooi met wat zout en nootmuskaat naar smaak en roer goed door. Sluit af met een deksel en zet aan de kant.
Voeg de gesneden witlof toe als de champignons goudbruin zijn en roer er een paar druppels stevia doorheen, zodat de witlof karameliseert. Ja, dat kan echt zonder suiker en roomboter! Laat stoven totdat water bijna is weggekookt, kruid de tartaartjes met peper en zout naar smaak en grill mee met de witlof en champignons. Bak de tartaartjes (naar smaak) ongeveer 2 minuten per kant rosé van binnen.
Serveer warm! Eet smakelijk…
Tip: met koolrapen als basis kun je bijna elke andere groente toevoegen.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 30 minuten
- 350 gram koolraap gesneden (verkrijgbaar in zakken)
- 4 grote stronken witlof
- 250 gram champignons
- 4 rundertartaartjes (a 100 gram)
- 1 tl sambal oelek
- peper
- zout
- nootmuskaat
- paar druppels Stevia
- half kopje water
- Wok
- Pan