Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Gemarineerde kippendijen met volkoren rijst en gewokte spinazie
Bereiding kippendijen
Wij zijn van mening dat kippendijen vlees nogal wordt ondergewaardeerd. Mensen kiezen massaal voor kipfilet, wat weliswaar magerder is dan dijenvlees, maar óók droger en – zonder goede bereiding – minder speciaal. Het is maar net waar je van houdt. Bovendien is (bio) kippenvlees sowieso een goede keus en zichtbaar vet kun je natuurlijk altijd wegsnijden. Tuurlijk, ook wij eten regelmatig filet en zijn ons bewust van de veelzijdigheid ervan, maar geloof ons, kippendijvlees is echt een aanrader! Bovendien is het ook nog goedkoper dan filet. Overtuigd? Dan over naar de bereiding van dit heerlijk simpele gerecht. .
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 30 minuten
- 250 gram kippendijen
- 300 gram gewassen spinazie (liefst bio)
- 150 gram volkoren rijst
- 1 gele paprika
- 0,5 ui
- flinke tl gembernat
- 1 teen geperste knoflook
- 1 rode peper
- 2 el tamarinde saus (natuurwinkel)
- snuf kerriepoeder
- olijfolie
- 1 tl kokosvet
- peper, zout