Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Gemarineerde tempé met broccoli
Bereiding gemarineerde tempé met broccoli
Maak eerst de marinade door de tomaten te ontvellen en te pureren (dit kan eventueel met de blender). Roer de soja saus en de sambal hier door heen en voeg eventueel een klein beetje water toe aan. Snijd nu de tempé in reepjes en meng deze door de marinade. Als je er van houdt kun je er nog kleine stukjes gember en citroengras door heen doen.
Zet de marinade met tempé in de koelkast en laat even staan. Het is het lekkerst om de tempé een nacht te laten marineren in de koelkast maar korter kan natuurlijk ook.
Snipper nu de ui en snijd de broccoli in roosjes.Verwarm de wok en gebruik wat van de PEM cookingspray om aanbakken te voorkomen.Fruit nu de gensipperde sjalotjes, zodra deze glazig zijn kun je de gemarineerde tempé toevoegen. Voeg tijdens het wokken het restant van de marinade toe voor extra smaak.
De tempé is klaar als deze bruin en knapperig is.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 20 minuten
- 200 gram tempé
- 200 gram broccoli
- 2 stuks sjalotten
- 3-4 stuks tomaten
- 3 theelepels sambal oelek
- 5 eetlepels sojasaus suikervrij
- Anti- aanbakspray
- Blender
- Eetlepel
- Kom
- Snijplank
- Theelepel
- Wok