Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Gemarineerde tofu met taugé
Bereiding gemarineerde tofu met taugé
Laat de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de tofu nu in blokjes en houd apart.
Maak de marinade door de soja en de sambal te mengen, voeg de tofu erbij en zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn met de marinade.
Je kunt naar eigen inzicht eventueel een stukje gember(poeder) toevoegen of een pepertje. Let op; het gerecht is door de sambal echter ook al pittig. Als laatst komt taugé.
Zet de marinade met tofu in de koelkast en laat even marineren.
Snipper in de tussen tijd de rode ui en snijd de knoflook fijn. Verhit nu de wok en gebruik wat van de PEM cookingspray voordat je de ui en knoflook fruit.
Zodra de ui glazig is kun je de tofu erbij toevoegen, wok de tofu blokjes een paar minuten en voeg dan ook de taugé bij. Blijf het wokgerecht goed wokken en omscheppen tot dat de tofu blokjes rondom bruin en krokant zijn.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 25 minuten
- 200 gram tofu
- 1 stuk rode ui
- 2 tenen knoflook
- 200 gram taugé
- 5 eetlepels sojasaus suikervrij
- 1 eetlepel sambal oelek
- Anti- aanbakspray
- Kom
- Mes
- Snijplank
- Wok