Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Geroosterde tomaten-paprika soep

Geroosterde tomaten-paprika soep

Bereiding tomaten-paprika soep


Als voorbereiding voor het maken van de soep, verwarm je de oven voor op 180 ºC.  Als volgende leg je de paprika’s, uien, tomaten en knoflook uitgespreid in een ovenschaal, dicht tegen elkaar. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met tijm, zout en peper en bak 25–30 minuten. Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.


Ontvel de paprika’s en tomaten, pel de knoflook en pureer alles in de keukenmachine glad (of doe alles al in de pan en pureer met een staafmixer). Schep de puree in een pan en voeg de groentebouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Voeg zout en grof gemalen zwarte peper naar smaak toe.


Verhit de soep op laag vuur en dien op in kommen. Besprenkel met olijfolie en garneer met een blaadje verse basilicum. Serveer eventueel met wat vers (stok)brood.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 35 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 3 rode paprika’s, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • 2 grote rode uien, in parten
  • 1 kg tros- of cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 6 tenen knoflook, ongepeld
  • Olijfolie
  • Blaadjes van 1 bosje tijm
  • Versgemalen peper en zout
  • 300–400 ml hete groentenbouillon
  • Paar blaadjes verse basilicum (optioneel)
Dit heb je nodig...
  • Mes
  • Snijplank
  • Ovenschaal
  • Pan
  • Staafmixer of keukenmachine