Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Griekse lasagne (vegetarisch)
Bereiding Griekse lasagne
Snijd aubergine en courgette in de lengte in plakken, bestrijk met olijfolie en grill of bak om en om goudbruin in een koekenpan. Snijd de tomaten in schijfjes en de geintenkaas in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet intussen een ovenschaal in met olijfolie. Vul de bodem van de schaal met een laagje courgette, tomaten en aubergine. Kruid het laagje met een een beetje rozemarijn, tijm, oregano, peper en zout. Verdeel hier wat blokjes geitenkaas overheen en leg daar een laag lasagnebladen op. Strijk hier een dun laagje yoghurt overheen en herhaal dit tot je door de ingredienten heen bent. Schenk de overgebleven yoghurt over het geheel en plaats de schaal in de oven. Bak gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is en klaar is je Griekse lasagne. Wij hebben ‘m getest en geloof ons: hij is heerlijk…
Eet smakelijk!
Bron: www.wessalicious.com
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Bereiding Griekse lasagne
Snijd aubergine en courgette in de lengte in plakken, bestrijk met olijfolie en grill of bak om en om goudbruin in een koekenpan. Snijd de tomaten in schijfjes en de geintenkaas in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet intussen een ovenschaal in met olijfolie. Vul de bodem van de schaal met een laagje courgette, tomaten en aubergine. Kruid het laagje met een een beetje rozemarijn, tijm, oregano, peper en zout. Verdeel hier wat blokjes geitenkaas overheen en leg daar een laag lasagnebladen op. Strijk hier een dun laagje yoghurt overheen en herhaal dit tot je door de ingredienten heen bent. Schenk de overgebleven yoghurt over het geheel en plaats de schaal in de oven. Bak gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is en klaar is je Griekse lasagne. Wij hebben ‘m getest en geloof ons: hij is heerlijk…">
- 45 minuten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 3 tomaten
- 100 gram lasagnebladen
- 250 ml Griekse yoghurt
- 125 gram geitenkaas
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl tijm
- halve tl rozemarijn
- 1 tl gedroogde oregano
- peper en zout
- oven
- ovenschaal