Hamburger Salad

Hamburger Salad

    Fastfood kan ook gezond! Bak de hamburger op de grill of in de pan. Tip: Probeer ook eens geroosterde champignons op deze salade.

    Bereidingstijd

    • 15 minuten

    Ingrediënten (2 personen)

    • 200 gr mager rundergehakt
    • 1 rauw ei
    • 1 grote ui
    • 200 gr ijsbergsla
    • 2 tomaten
    • 2 grote augurken
    • Zelfgemaakte kruidenmix (bijv. knoflook-/paprika-/gember-/komijnpoeder en versgemalen peper en zout)

    Bereiding hamburger

    Mix je eigen kruidenmix voor de hamburgers. Doe het gehakt met het ei in een kom en voeg de kruidenmix toe. Kneed goed door en vorm er twee grote of vier kleine hamburgers van. Bak de hamburgers op hoog vuur. Verlaag het vuur en bak de hamburgers vijf tot tien minuten tot ze gaar zijn. In de pan: Voeg van tijd tot tijd een klein beetje water toe, zodat het gehakt niet zijn smaak verliest en te droog wordt.

    Bereiding salade

    Snijd de ui in dunne halve ringen. Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur en bak de uien tot ze glazig zijn en een beetje bruin beginnen te worden. Voeg een beetje water toe als het te hard gaat. Was de sla en de tomaten. Snijd de tomaten en augurken in parten. Leg de vier componenten van de salade op een bord en bestrooi met wat peper en zout naar smaak. Leg hierop de hamburgers en klaar ben je!

    Afslanken en lekker eten met Momentum

    Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

     


    Oudere posts Nieuwe posts