Recepten
Fase 1: Dieetfase
Herfstrunderstoof met verse groenten

Herfstrunderstoof met verse groenten

Herfstrunderstoof met verse groenten


Snijd de runderlappen in kleine repen en bak op hoog vuur kort aan in een stoofpan. Voeg de gesneden ui en geperste knoflooktenen toe en roer even goed door. Snijd de (gewassen) tomaten in vieren. Verwijder de zaadjes van de rode peper, hak de peper fijn en voeg samen met de tomaten toe. Bak even aan en giet vervolgens voorzichtig de runderbouillon erbij. Laat 3 uur stoven tot de tomaten helemaal zijn weggekookt en ingedikt.


Snijd de bleekselderij in smalle repen en voeg na 3 uur samen met een laurierblaadje toe aan de stoof. Doe hetzelfde met de champignons en kruid met wat tijm, peper en zout naar smaak. Als het kleine champignons zijn, kun je ze heel toevoegen, grote kun je beter even doormidden snijden. Laat de stoof nog een half uur tot een uur doorpruttelen en je hebt een heerlijke stoof, perfect voor de donkere herfstdagen…


Tip: helemaal compleet met een puree van bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, knolselderij of koolraap.


Afslanken met Momentum?


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 35 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 400 gr magere runderlappen
  • 4 middelgrote uien, gesneden
  • 1 kilo tomaten
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 5 stengels bleekselderij
  • 250 gr champignons
  • 1 rode peper
  • 1 laurierblaadje
  • tijm naar smaak
  • peper en zout naar smaak
Dit heb je nodig...
  • stoofpan
  • staafmixer
  • knoflookpers