Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Kabeljauw met aubergine, gebakken tomaat en een limoen-basilicum vinaigrette
Bereiding Kabeljauw met aubergine
Prik de aubergines in met een vork en besprenkel met het citroensap.
Gaar 40 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen. Snijd de aubergines in 4 delen en lepel leeg. Prak het vruchtvlees uit de aubergines fijn en maak er twee tartaartjes van. Leg vervolgens de kabeljauw op een bakpapier met daarbovenop de (gehalveerde) tomaten. Gaar zo`n 8 minuten op 160 graden in de oven tot de kabeljauw glazig is. Let op: niet te gaar; als je de kabeljauw iets uit elkaar kunt duwen is het goed. Snijd de limoenen uit in partjes (zonder velletjes), hak fijn en voeg de (fijngesneden) basilicum toe. Maak af met wat druppels olijfolie (niet te veel, dan wordt je gerecht te zuur). Verdeel de kabeljauw over 2 borden met de tomaten erbovenop. Leg vervolgens de auberginetartaar rondom de vis en besprenkel met de limoensaus.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Bereiding Kabeljauw met aubergine
Prik de aubergines in met een vork en besprenkel met het citroensap.
Gaar 40 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen. Snijd de aubergines in 4 delen en lepel leeg. Prak het vruchtvlees uit de aubergines fijn en maak er twee tartaartjes van. Leg vervolgens de kabeljauw op een bakpapier met daarbovenop de (gehalveerde) tomaten. Gaar zo`n 8 minuten op 160 graden in de oven tot de kabeljauw glazig is. Let op: niet te gaar; als je de kabeljauw iets uit elkaar kunt duwen is het goed. Snijd de limoenen uit in partjes (zonder velletjes), hak fijn en voeg de (fijngesneden) basilicum toe. Maak af met wat druppels olijfolie (niet te veel, dan wordt je gerecht te zuur). Verdeel de kabeljauw over 2 borden met de tomaten erbovenop. Leg vervolgens de auberginetartaar rondom de vis en besprenkel met de limoensaus.">
- 25 minuten
- 300 gram kabeljauwfilet
- 2 aubergines
- 2 trostomaten
- 1 citroen
- 2 stuks limoen
- 10 blaadjes basilicum vers
- olijfolie
- peper
- zout
- Bakpapier vetvrij
- Eetlepel
- Mes
- Oven
- Ovenschaal
- Pepermolen
- Snijplank
- Vork