Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Knapperige boerenkoolchips

Knapperige boerenkoolchips

Knapperige groene chips met veel vitaminen en voedingsstoffen… boerenkoolchips dus! Je kunt de gezonde knabbels kant en klaar kopen, maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken!


Knapperige boerenkoolchips


Verwarm de over voor op 130 graden. Was intussen de boerenkoolbladeren grondig en schud ze zo droog mogelijk, of droog ze met keukenpapier, zodat de chips lekker krokant worden. Snijd de boerenkoolbladeren uit de ribben en scheur ze in stukken van 4 – 5 cm.


Meng de olijfolie met het zeezout in een kom. Variant: Voeg paprika- en/of chilipoeder toe. Voeg de boerenkoolbladeren toe aan de marinade en draai tot ze gelijkmatig bedekt zijn met de marinade.


Leg het bakpapier op een bakplaat en verspreid de boerenkoolbladeren hierop, zodat de bladeren elkaar niet overlappen. Laat de groene chips ongeveer 20 – 40 minuten in het midden van de oven drogen. Open de ovendeur meerdere malen kort, zodat de waterdamp afgevoerd kan worden. De chips zijn klaar wanneer de bladeren knapperig zijn.


Aanbevolen hoeveelheid per persoon: 1 kleine dessertkom (200 ml)


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 1 bos boerenkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ¼ - ½ EL zeezout
  • Evt. paprika- en/of chilipoeder
Dit heb je nodig...
  • Mes
  • Kom
  • Bakplaat
  • Bakpapier