Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Komkommerrolletjes

Komkommerrolletjes

Een lekkere frisse borrelhap of snack met deze zomerse temperaturen! Heerlijk fris, met een groot glas water met schijfjes komkommer of citroen. Zo kom je de zwoele zomeravond wel door met Komkommerrolletjes!


Komkommerrolletjes


Was de komkommer. Snijd met een kaasschaaf lange repen van de komkommer tot je bij de zaadjes komt. Draai de komkommer een kwartslag en herhaal deze actie tot je alleen de zaadlijst over hebt. Snijd de lange komkommerrepen één keer doormidden, zodat je gehalveerde repen krijgt. Leg deze op een stuk keukenpapier of een schone theedoek en maak intussen de vulling.


Snijd de zongedroogde tomaten, olijven, lente-ui in kleine stukjes. Meng in een kom de ricotta, het sap van een halve limoen en de bieslook en voeg alles bij elkaar. Breng op smaak met peper en zout en schep nog een paar keer goed om.


Pak één voor een de repen komkommer en leg een flinke theelepel vulling op het onderste deel van de reep. Rol de reep zo strak mogelijk op en prik er een cocktailprikker doorheen om het rolletje bij elkaar te houden.


Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 10 minuten
Ingrediënten 6 personen
  • 1 komkommer
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 10 a 15 verse olijven
  • 1 lente-ui
  • 1 el (gedroogde) bieslook
  • 100 gr ricotta
  • 1 bio limoen
  • Peper
  • Zout