Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Lowcarb broodje hamburger

Lowcarb broodje hamburger

Een broodje gemaakt van ei en creamcheese, zónder zetmeel. Het kan! Lekker en maakt je hele hamburger lowcarb. Zeker het proberen waard!


Tip: Wanneer je gebruik maakt van lactose-vrije creamcheese (bijvoorbeeld van Philadelphia), maak je het geheel nog lactose-vrij ook. Pik in je winst.


‘Broodjes’ maken


Scheid het eiwit van het eigeel en klop de eiwitten stijf. Meng het eigeel met zout, natriumnicarbonaat en de Philadelphia tot een glad mengsel. Spatel het eigeel-mengsel heel voorzichtig onder het opgeklopte eiwit. Het is belangrijk dat het luchtig blijft. Maak ongeveer 6 plakjes op een ingevet bakpapier of bakplaat. Dus de hoopjes niet plat, maar laat ze niet bol staan. Strooi er met de hand wat sesamzaadjes overheen en plaats vervolgens zo’n 25 tot 30 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven.


Hamburger


Bak ondertussen de hamburgers in een pan. Prak de avocado’s in een kommetje, pers er wat citroensap overheen en maak af met peper en zout. Snijd de tomaten in plakjes. Haal de broodjes uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en dresseer.


Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 3 hamburgers
  • 100 gram creamcheese
  • 3 eieren
  • 2 tomaten
  • 3 eetrijpe avocado's
  • rucola
  • 1 citroen
  • 1 tl baking soda
  • 1 el sesamzaadjes
  • snufje zout