Recepten
Fase 1: Dieetfase
LowCarb Spaghetti Bolognese a la Momentum

LowCarb Spaghetti Bolognese a la Momentum

Spaghetti bolognese in Momentum Fase 1? Ja hoor, dat kan, namelijk Raw Superfood pasta, goed voor je cholesterol én 100% natuurlijk. Het is bovendien vrij van E-Nummers, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, koolhydraten, granen, gluten, vet en suiker. En ook niet onbelangrijk: RawPasta bevat maar 6 Kcal per 100 gram, in plaats van de 390 Kcal per 100 gram die een ‘normale pasta’ rijk is.


Waar het om gaat in dit gerecht is de saus. Want natuurlijk: Raw Spaghetti smaakt heus niet 1 op 1 hetzelfde als verse pasta. De smaak is neutraal, maar met een goede saus is het net of je normale pasta eet. Het voelt als zondigen, maar dat is het niet. De saus is simpel, maar rijk aan smaak, zoals het een bolognesesaus betaamt. Alleen is dit de snelle variant 


Momentum Fase 1 Bolognese saus


Zet een (gietijzeren) braadpan op hoog vuur en bak de uien en champignons even kort aan. Blijf  goed omscheppen zodat het niet aankoekt en voeg af en toe een beetje water toe. Bestrooi met wat paprikapoeder. Zet het vuur lager en voeg de gesneden tomaten toe. Laat pruttelen tot de tomaten zacht zijn en voeg vervolgens het gehakt toe. Goed blijven omscheppen! Als de tomaten bijna tot een saus zijn opgelost, voeg je tomatenpuree toe. Heerlijk voor een volle smaak én stevige bite. Je wilt immers wel echt een saus. Laat 10 minuten pruttelen, terwijl je af en toe door de pan roert en giet waar nodig af en toe een klein scheutje water bij. De sambal oelek voegen we toe, omdat we van pittig houden, maar dat is natuurlijk wel een kwestie van smaak. Doe dus niet de volle 2 tl in 1 keer door de saus, maar begin met 1. Hetzelfde geldt voor de zoute tamarindesaus en oregano. Laat het geheel nog even staan, maak op smaak met wat extra peper en zout.


Tip: ook heel lekker én heel gezond is bleekselderij in halve maantjes meekoken. Doe dit vanaf het begin, zodat ze lekker zacht zijn.


RawPasta Spaghetti


De saus staat klaar, nu de pasta nog. Dat kán niet simpeler. Het is RawPasta, dus hoeft niet verwarmd te worden. Alleen even goed afspoelen en daarna door de saus roeren, zodat de pasta meewarmt met de saus.


Verdeel vervolgens over 4 borden, garneer af met verse basilicumblaadjes en serveren maar.


Enjoy!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 2 zakjes RawPasta Spaghetti (Cleanfoods)
  • 500 gram (pomodori)tomaten, in blokjes gesneden (met vruchtvlees)
  • 500 gram mager rundergehakt van de slager
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 gram champignons, gehalveerd en in plakjes
  • Blikje tomatenpuree
  • Scheut tamarindesaus
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • verse basilicumblaadjes
  • peper, zout