Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Oriëntaalse runderstoofschotel met pittige groene groenten
Bereiding runderstoofschotel
Snijd het vlees in kleine blokjes en fruit kort aan met de gesnipperde uien en knoflook. Snijd vervolgens de gember fijn en voeg toe aan het vlees. Blus het vlees af met water en voeg een scheut azijn, citroengras, 2 tl sambal, koenjit en een snufje zout toe. Dek af met een deksel en laat stoven tot de saus is ingedikt. Blancheer (kort koken) intussen de sperziebonen en spoel koud. Bak vervolgens kort aan met 1 tl olijfolie en 1 tl sambal en strooi er wat kokosrasp overheen. Verdeel het vlees over 2 borden en serveer de boontjes ernaast. Hierbij is de runderstoofschotel klaar, dus ik zou niet al te lang wachten met het opeten want anders wordt hij koud. 😉
Tip: lekker met zilvervliesrijst en komkommer.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 20 minuten
- 400 gram rundvlees mager
- 300 gram sperziebonen
- 2 stengels citroengras
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 3 theelepels sambal
- schijfje gember vers
- 2 theelepels koenjit
- azijn
- 1 theelepel olijfolie
- kokosrasp
- komkommer
- rijst zilvervlies
- Deksel
- Mes
- Pan
- Stoofpan
- Theelepel
- Vergiet