Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Panna cotta met kokosmelk, banaan en frambozen

Panna cotta met kokosmelk, banaan en frambozen

Een keertje uitgebreid dineren in Fase 2 met een lekker dessert? Probeer deze variant op de traditionele panna cotta met kokosmelk eens! En helemaal niet erg als je wat overhoudt, het is de volgende dag ook lekker als ontbijt.

Panna cotta met kokosmelk, banaan en frambozen


Weeg de ingredienten af en snijd de banaan in stukjes. Mix de kokosmelk, banaan en frambozen in een blender of met een staafmixer. Voeg de agar agar toe en mix alles nog een keer door elkaar. Giet het mengsel in een pan en breng tot net onder de kook. Blijf twee minuten verwarmen en roeren, het mag niet koken!


Verdeel de panna cotta over vier glazen. Zet de glazen drie uur in de koelkast of een uur in de vriezer om op te stijven; langer in de koelkast mag uiteraard ook, maar als je de glazen in de vriezer hebt staan, zet ze dan na een uur wel even in de koelkast. Serveer de panna cotta zo, of garneer met wat kokosrasp!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.



 


Bereidingstijd
  • 10 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 gram banaan
  • 80 gram frambozen (mag diepvries zijn)
  • 4 gram agar agar (plantaardige vorm van gelatine)
  • Kokosrasp (optioneel)
Dit heb je nodig...
  • Weegschaal
  • Blender of staafmixer
  • Mesje
  • Steelpan
  • Vier mooie glazen