Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Pittige gehaktbal met broccoli en nootmuskaat
Bereiding Pittige gehaktbal met broccoli en nootmuskaat
Snipper de ui, pers de knoflook en kneed samen met peper, zout en een flinke theelepel sambal oelek door het gehakt. Draai er 2 gelijke ballen van en schroei op hoog vuur dicht. Zet het vuur laag en bak in 5 tot 10 minuten gaar. Voeg af en toe een beetje water toe, zodat het gehakt z’n smaak niet verliest. Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar. Giet af en breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Verdeel de broccoli en de gehaktballen over 2 borden en haal de grillpan van het vuur. Roer een kleine tl sambal oelek door het vleesvocht en maak op smaak met peper en zout. Lekker als jus over de gehaktbal!
Tip: maak extra gehaktballen (400 gram) om de volgende dag te eten bij de lunch).
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 20 minuten
- 200 gram rundergehakt mager
- 1 stronk broccoli
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels nootmuskaat
- 2 theelepels sambal oelek
- peper
- zout
- water
- Grillpan
- Knoflookpers
- Kom
- Mes
- Pan
- Snijplank
- Theelepel