Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Pittige Goulash
Goulash. Wij krijgen er altijd zo’n lekker wintersportgevoel van en het goede nieuws… je kunt het gewoon eten tijdens Momentum Fase 1 én het is ook nog eens heel eenvoudig te bereiden. Oké, hij moet zo’n 2,5 uur staan, maar in de tussentijd kun je gewoon andere dingen doen!
Bereiding van Momentum Goulash
Fruit de uien in een grote braadpan tot ze glazig zien. Maal wat Himalayazout over de riblappen, voeg het vlees bij de uien en bak even kort aan (2 minuten). Doe daarna de paprikareepjes in de pan en bak nogmaals 2 minuten aan. Voeg vervolgens tomatenpuree, karwijzaad, paprikapoeder, sambal en water toe, deksel op de pan en zeker 2,5 uur laten stoven op laag vuur.
Resultaat: Een heerlijke Momentum Fase 1 Goulash! Eventueel zou je er puree of rijst van bloemkool bij kunnen eten. Het klinkt gek, maar is echt een goede koolhydraatvervanger!
Tip: Ben je inmiddels in Fase 2? Dan ook heerlijk met een zoete aardappelpuree!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 15 minuten + 2,5 uur
- 600 gram magere riblappen, in blokjes/stukjes gesneden
- 5 uien in halve ringen
- 5 rode paprika’s in reepjes
- Blikje tomatenpuree (liefst bio)
- 1 tl karwijzaad
- 3 tl paprikapoeder
- 2 tl sambal
- 500 ml water
- Peper & zout
- Braad- of stoofpan