Recepten
Fase 1: Dieetfase
Pittige Momentum curry met kabeljauw en knolselderij

Pittige Momentum curry met kabeljauw en knolselderij

Variatie is sleutelwoord tijdens Momentum fase 1. Je zult namelijk zien dat er ook vet- en koolhydraatarm nog heel veel mogelijkheden zijn. Sterker nog; het dwingt je out-of-the-box te denken en daar komen de meest heerlijke gerechten uit voort. Ga bijvoorbeeld eens langs de toko, daar vind je de meest heerlijke kruiden. Curry tijdens Momentum fase 1? Ja hoor, gewoon mogelijk. Curry met een twist, dat wel, want rijst en kokosmelk laten we natuurlijk achterwege. Dit alternatief is echter een heerlijk éénpansgerecht (!) en supergezond!


De bereiding voor curry


Wij beginnen altijd met het minste klusje, namelijk de knolselderij schillen, halveren, schoonmaken en in blokjes snijden. Maak daarna de tomaten en haricots verts goed schoon, snijd de tomaten in grove stukken en halveer de haricots verts.


Snipper de ui, snijd de rode peper fijn en fruit even kort aan in een braadpan met deksel (stoofpan). Voeg de tomaat en 1 el currykruiden toe en laat dit samen even 2 minuten stoven (op laag vuur, ander bakt het aan). Giet er vervolgens 400 ml water bij met het bouillonblokje. Knolselderij en haricots verts toevoegen en pruttelen maar… Als de knolselderij (na ongeveer 10 minuten) beetgaar is, leg je de kabeljauw (in grote stukken gesneden) bovenop de curry en stoof je het geheel nog zo’n 5 minuten.


Verdeel de curry over de borden (met de vis bovenop) en garneer af met wat verse koriander. Check wel even bij tafelgenoten, want koriander heeft een specifieke smaak die niet iedereen kan waarderen. Peterselie is een veilige vervanger, maar juist de koriander onderstreept de Aziatische twist.

Hoe dan ook, eet smakelijk en drink er vooral een groot glas water met wat limoen of munt bij! 


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.Bereidingstijd
  • 25 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 400 gram kabeljauw
  • halve knolselderij
  • 1 grote ui
  • 6 grote tomaten
  • 1 rode peper
  • 400 gram haricots verts
  • 1 el currykruiden (liefst van toko)
  • 1 groentebouillonblokje (liefst bio)
  • verse koriander