Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Pittige pompoensoep
Bereiding Pittige pompoensoep
Verwarm de oven op ongeveer 200 graden. Snijd pompoen in blokjes (schil kun je laten zitten!) en snipper de uien.
Leg de pompoenblokjes op een ovenschaal en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Plaats de pompoen nu in de oven en laat de stukken in ongeveer 20 minuten zacht en gaar worden.Maak 1,5 liter bouillon van het groentebouillon blokje ter voorbereiding van de pompoensoep.
Fruit de uien en voeg deze toe aan de bouillon. Haal de pompoen uit de oven en voeg toe aan de bouillon, ui en stukjes gember. Meng dit alles met de staafmixer of blender. Doe de soep nu in een pan en verwarm op het fornuis. Voeg al roerend de kokosroom toe en voeg de chillipeper toe. Indien je verse rode peper gebruikt kun je deze kort mee bakken met de ui of direct aan de soep toevoegen. Lekker met een stuk knapperig brood.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 30 minuten
- 1 kg pompoen
- 4 cm gember
- 2 stuks uien
- 200 ml kokosmelk
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 groentebouillionblokje
- Blender
- Koekenpan
- Mengbeker
- Mes
- Oven
- Ovenschaal
- Snijplank