Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Power spinaziesalade met champignons, courgette en haricots verts

Power spinaziesalade met champignons, courgette en haricots verts

Een absolute powerboost, deze groene salade. Alleen rauwe spinazie al barst van de antioxidanten, calcium, magnesium en vitamine K. Perfect voor een licht diner, maar ook heerlijk als lunch. Oftewel, teveel maken = goed!  De spinaziesalade is overigens heel snel en makkelijk te maken, want de meeste ingredienten zijn rauw. Bereidingstijd: kwartiertje, 20 minuten max!


Power spinaziesalade met champignons, courgette en haricots verts


Kook de haricots verts even kort beetgaar en giet af. Verhit een theelepel kokosolie en bak daarin de champignons (in reepjes) en de courgette (in blokjes) goudbruin. Voeg de pijnboompitjes toe, bak even kort mee en zet het vuur lager. Doe op het laatste de haricots verts en taugé erbij.


Doe de (gewassen!) spinazie in een kom, snijd de avocado in blokjes en voeg toe. Mix vervolgens de olijfolie met mosterd, honing en eventueel en beetje (appel)azijn. Roer goed door en sprenkel over de salade. Voeg de gebakken groenten en pijnboompitten toe en mix het geheel goed door. Als laatst voeg je de gestampte noten en granaatappelpitten toe.


Verdeel de salade evenredig over twee borden, maak af met een handje taugé en je kunt aan tafel!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 15 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 250 gram verse spinazie
  • 200 gram haricots verts
  • 200 gram champignons
  • 1/2 courgette
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 handen taugé
  • 1 avocado
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing (onbewerkt!)
  • Evt. 1 tl azijn
  • 2 handen rauwe noten, gestampt
  • 4 el granaatappelpitten