Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Gevulde puntpaprika's met bloemkoolcouscous
Een bord met alleen maar groenten, want de couscous is van bloemkool ook wel bloemkoolcouscous. Heerlijk, gezond, koolhydraatarm, en zo klaar!
Gevulde puntpaprika’s met bloemkoolcouscous
Als eerste stap vermaal je met een keukenmachine de bloemkool tot couscous korrels. Daarna fruit de knoflook en ui in een pan met een goede anti-aanbaklaag. Voeg de bloemkoolcouscous, peterselie, lenteui en kaneel toe en roer dit goed door. Voeg de bouillon toe en bak de bloemkoolcouscous onder voortdurend omscheppen in ongeveer 15 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Laat het nog even op een laag vuurtje staan. Snijd intussen de puntpaprika’s in lengte doormidden en verwijder de pitjes. Schep de couscous vervolgens hier in en maak het nog leuk af met een stukje peterselie. Smullen maar!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 30 minuten
- ½ bloemkool, in roosjes
- 1 ui, gesnipperd
- 3 eetlepels peterselie, gehakt
- 2 lenteui, in ringetjes
- ½ theelepel kaneel
- 100 ml runderbouillon of water
- Keltisch zeezout en versgemalen peper
- 2 puntpaprika's