Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Quinoa pap met amandelmelk

Quinoa pap met amandelmelk



Een lekker én makkelijk recept voor mensen die houden van pap maar liever geen gewone melk gebruiken óf een gluten allergie hebben.

Uiteraard kun je dit recept wel met gewone melk maken, maar het zal dan anders smaken.

Door de pistachenoten en amandelen krijg je meteen veel mineralen en vitaminen binnen waaronder vitamine B1, calcium, magnesium, ijzer en zink.

Daarnaast bevat quinoa veel essentiele aminozuren, al met al een lekker en voedzaam begin van je dag!


Bereiding Quinoa pap


Hak de pistache noten en amandelen fijn en snijd de appel in kleine stukjes, houd dit apart.

Verwarm nu de amandelmelk, quinoa en kaneel in een pan voor 2 tot 3 minuten, totdat de pap zacht en glad is.

Verdeel de pap in 2 kommen en voeg de nootjes en appel toe.

Je kunt de pap eventueel wat zoeter maken met een beetje honing of geraspte kokosnoot toevoegen voor extra smaak.





Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.



Bereidingstijd
  • 10 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • halve liter amandelmelk
  • 100 gram quinoa
  • 1 eetlepel pistache noten
  • 1 eetlepel amandelen onbewerkt
  • 1 appel
  • 1/2 eetlepel kaneel
Dit heb je nodig...
  • Mes
  • Pan
  • Snijplank