Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Quinoasalade met gegrilde groenten en amandelen

Quinoasalade met gegrilde groenten en amandelen

Bereiding Quinoasalade


Soms klopt een recept gewoon van a tot z. Op zoek naar inspiratie liepen we tegen dit gerechtje aan en nieuwsgierig (en hongerig!) gingen we aan de slag. We hadden al hoge verwachtingen van dit gerecht, maar nóg waren we blij verrast. Wat fijn toch, dat supergezond zo superlekker kan zijn. Deze salade is een bron van magnesium, ijzer, eiwitten en vitamine B12. Dus pik in je winst! 😉


Snijd de aubergine en courgette in plakken en grill in enkele minuten aan beide kanten bruin. Doe vervolgens in een schaal, besprenkel met olijfolie en zet apart. Kook de quinoa volgens de aanwijzigingen op de verpakking, maar – nu komt het – doe een eetlepel kaneel in het water. Echt doen! Laat afkoelen, pers een halve citroen uit, mix deze met olijfolie en roer dit door de quinoa. Vervolgens voeg je de gehakte muntbladeren, helft van de koriander en de rozijnen toe en huzzel je alles door elkaar. Tot slot snijd je de avocado in kleine blokjes en snijd je de amandelen door de helft. Verdeel de quinoa over 2 borden en garneer af met de avocado, overgebleven munt, koriander en strooi de amandelen erover heen. Geloof ons, echt een aanrader. Oh ja, en als je dit recept aanhoudt voor 2 personen, houd er vast en zeker nog een lunch voor de volgende dag aan over.


Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.



 


Bereidingstijd
  • 20 Minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 300 gram quinoa
  • 1 avocado
  • 150 gram amandelen
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 4 lenteuien
  • 2 takjes muntblad
  • 1 takje koriander
  • 4 el rozijnen
  • 1 el kaneel
  • olijfolie
  • peper, zout