Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Rode bietensalade met makreel en amandelen
Wat een fijn gerecht, bietensalade: Gezond, lekker, origineel en supermakkelijk. Rode biet en makreel is echt een top combi. Amandelen toevoegen voor de bite en voila, je lunch is al klaar!
Rode bietensalade met makreel en amandelen
Eigenlijk behoeft de bereiding nauwelijks toelichting, maar vooruit, voor de volledigheid 😉 Snijd de biet fijn en doe in een kom. Maak op smaak met een scheutje azijn en wat verse peper. Voeg vervolgens de amandelen, gesnipperde rode ui en fijngesneden augurken toe. Als je het lekker vindt, kun je er ook nog een kleine groene appel in kleine stukjes gesneden aan toevoegen. Klinkt als een gekke combi, maar het frisse van de appel past perfect in dit gerecht. Wij hebben hem deze keer weggelaten. Maak de bietensalade op smaak met wat extra vierge olijfolie en eventueel het sap van een citroen (als je die niet in huis hebt, helemaal prima zonder!)
Verdeel de salade nu over 2 kommen, voeg de makreel toe en garneer met verse basilicum. Je kunt overigens naar smaak kiezen voor gerookte of gestoomde makreel. Wij kozen deze keer voor gestoomde makreel, die lekker uit elkaar valt en daardoor goed mixt met de salade. Maar gerookte makreel is net zo lekker! Kwestie van afwisselen… Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 10 minuten
- 200 gram gekookte rode bieten (bio)
- 150-200 gram gerookte makreel (of gestoomd)
- Een rode ui, gesnipperd
- 6 kleine augurken, in blokjes
- Handje amandelen, fijngestampt
- Scheutje azijn
- Verse peper
- 1 el olijfolie extra vierge
- Sap van citroen
- Verse basilicum
- Optioneel: appeltje (geschild en in blokjes gesneden)