Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Rundertartaar uit de grillpan met witlof, ui en gebakken champignons.
Bereiding rundertartaar met witlof
Verwijder de achterkant en de harde kern van de witlof en snijd vervolgens in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de champignons in vieren en bak op hoog vuur alvast goudbruin. Blijf keren om te voorkomen dat ze aanbranden en doe er zo nodig een klein beetje water bij. Voeg na ongeveer 2 minuten de witlof toe. Wok de groente gaar en haal even uit de pan. Bak vervolgens de rundertartaartjes 1 minuut op hoog vuur door ze aan beide kanten dicht te schroeien. Zorg ervoor dat je de tartaar niet te ver doorbakt. Zet het vuur laag, bak het geheel nog een halve minuut en maak op smaak met peper en zout.
TIP: Bak een extra tartaartje om de volgende dag koud te eten bij de lunch.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Bereiding rundertartaar met witlof
Verwijder de achterkant en de harde kern van de witlof en snijd vervolgens in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de champignons in vieren en bak op hoog vuur alvast goudbruin. Blijf keren om te voorkomen dat ze aanbranden en doe er zo nodig een klein beetje water bij. Voeg na ongeveer 2 minuten de witlof toe. Wok de groente gaar en haal even uit de pan. Bak vervolgens de rundertartaartjes 1 minuut op hoog vuur door ze aan beide kanten dicht te schroeien. Zorg ervoor dat je de tartaar niet te ver doorbakt. Zet het vuur laag, bak het geheel nog een halve minuut en maak op smaak met peper en zout.">
- 15 minuten
- 200 gram Runder tartaar
- 4 stronkjes witlof
- 1 grote ui
- 8 champignons
- peper
- zout
- water
- Mes
- Pepermolen
- Snijplank
- Wok