Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Spaghetti Bolognese met pijnboompitten
Bereiding Spaghetti Bolognese
Heerlijk klassieke pasta bolognese! Bak de pijnboompitten goudbruin (zonder olie), laat afkoelen en houd apart. Breng alvast water aan de kook in een grote pan.
Snijd intussen de ui, wortel en bleekselderij fijn en houd apart. Bak het rundergehakt rul in een koekenpan en voeg de ui, wortel, bleekselderij en (uitgeperste of gesneden) knoflook toe. Schep 1 minuut om op matig vuur. Voeg de cherry tomaatjes en de passata toe en blijf roeren. Voeg de oregano toe en breng verder op smaak met wat zout en peper. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen op matig vuur en roer af en toe, kook in de tussentijd de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de spaghetti met de saus en garneer met pijnboompitten en wat verse blaadjes basilicum.
Serveer de spaghetti met de saus en garneer met pijnboompitten en wat verse blaadjes basilicum.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Bereiding Spaghetti Bolognese
Heerlijk klassieke pasta bolognese! Bak de pijnboompitten goudbruin (zonder olie), laat afkoelen en houd apart. Breng alvast water aan de kook in een grote pan.
Snijd intussen de ui, wortel en bleekselderij fijn en houd apart. Bak het rundergehakt rul in een koekenpan en voeg de ui, wortel, bleekselderij en (uitgeperste of gesneden) knoflook toe. Schep 1 minuut om op matig vuur. Voeg de cherry tomaatjes en de passata toe en blijf roeren. Voeg de oregano toe en breng verder op smaak met wat zout en peper. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen op matig vuur en roer af en toe, kook in de tussentijd de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de spaghetti met de saus en garneer met pijnboompitten en wat verse blaadjes basilicum.
Serveer de spaghetti met de saus en garneer met pijnboompitten en wat verse blaadjes basilicum.
Afslanken en lekker eten met Momentum">
Uitprinten
Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten
2 personen
- 150 gr volkoren spaghetti
- 450 gr passata di pomodoro
- half bakje cherry tomaatjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250-300 gr rundergehakt
- 1 wortel2 stengels bleekselderij
- paar takjes verse basilicum
- eetlepel verse of gedroogde oregano
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Uitprinten