Recepten
Fase 3 : Levensfase
Spaghetti met mozzarella, spekjes, tomaat, pijnboompitten en basilicum

Spaghetti met mozzarella, spekjes, tomaat, pijnboompitten en basilicum


Bereiding spaghetti


Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, maar laat een kleine beetje kookvocht achter in de pan. Zet weg met gesloten deksel. Bak vervolgens op laag vuur de pijnboompitten goudbruin (zonder olie) en laat deze afkoelen. Bak in dezelfde pan de spekblokjes knapperig. Snijd intussen de cherrytomaten doormidden, de mozzarella in blokjes en schep samen met de pijnboompitten, knapperige spekblokjes en rucola door de pasta. Roer een tl groene pesto en 2 el olijfolie door de pasta. Verdeel over 2 borden en garneer met een paar blaadjes verse basilicum.



Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.




Bereiding spaghetti


Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, maar laat een kleine beetje kookvocht achter in de pan. Zet weg met gesloten deksel. Bak vervolgens op laag vuur de pijnboompitten goudbruin (zonder olie) en laat deze afkoelen. Bak in dezelfde pan de spekblokjes knapperig. Snijd intussen de cherrytomaten doormidden, de mozzarella in blokjes en schep samen met de pijnboompitten, knapperige spekblokjes en rucola door de pasta. Roer een tl groene pesto en 2 el olijfolie door de pasta. Verdeel over 2 borden en garneer met een paar blaadjes verse basilicum.



Afslanken en lekker eten met Momentum">

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 150 gram spaghetti volkoren
  • 30 gram rucola
  • 1/2 bakje cherrytomaatjes
  • 125 gram spekblokjes mager
  • 1 bol mozzarella
  • 30 gram pijnboompitten
  • paar takjes basilicum vers
  • 1 eetlepel pesto groen
  • 2 eetlepels olijfolie
Dit heb je nodig...
  • Deksel
  • Eetlepel
  • Koekenpan
  • Mes
  • Pan
  • Snijplank
  • Vergiet