Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Spinaziesalade met rauwe bietjes, gerookte kipfilet, appel en pijnboompitjes.

Spinaziesalade met rauwe bietjes, gerookte kipfilet, appel en pijnboompitjes.

Rauwe bietjes, je ziet ze steeds vaker voorbij komen. Bijvoorbeeld in de vorm van carpaccio, maar óók als basis voor een gezonde spinaziesalade. Je verwacht misschien een zanderig smaakje, maar geloof ons, niets is eigenlijk minder waar. Rauwe bietjes zijn heerlijk  fris en een tikkel zoet. Kies wel voor de kleine en vooral stevige variant, bij voorkeur biologisch. Wij hebben er deze keer een snelle, gezonde, maar overheerlijke salade mee gemaakt. De kipfilet is eenvoudig te vervangen door Hüttenkase of geitenkaas, maar dat spreekt natuurlijk voor zich…


De bereiding voor spinaziesalade


Schil de bieten met een dunschiller. Snij vervolgens doormidden en maak met behulp van een dunschiller of een kaasschaaf dunne plakjes. Besprenkel de bietjes met de rode wijnazijn, maal er wat peper en zout overheen en laat een kwartiertje staan.


Was in de tussentijd de babyspinazie, snijd de bosui in hele fijne ringetjes en de kipfilet en appel in blokjes. Mix dit met de bietjes en roer daar de extra vergine olijfolie doorheen.


Rooster de pijnboompitjes al omscheppend in een grillpan en voeg als laatst toe aan de salade. Je kunt ook kiezen voor walnoten of pompoenpitten, dat is enkel een kwestie van smaak…


Bon appetit!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.




Bereidingstijd
  • 15 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 225 gram gerookte kipfilet
  • 4 kleine stevige rode bietjes (liefst bio)
  • 100 gram babyspinazie
  • 0,5 appel
  • 0,5 stengel bosui
  • 1 el extra vergine Olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el pijnboompitjes (of walnoten)
  • peper & zout