Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Spruitensalade met parmaham, walnoten en crema di balsamico

Spruitensalade met parmaham, walnoten en crema di balsamico

Spruitjes kunnen een heerlijk onderdeel van een spruitensalade zijn. Even kort wokken en je creëert zo een lekkere lauwwarme salade. Het schoonmaken van de spruitjes vergt wat tijd, maar is zeker de moeite waard!


Spruitensalade met parmaham, walnoten en crema di balsamico


Maak de spruitjes schoon door het kontje er vanaf te snijden de buitenste blaadjes eraf te pellen. Was de spruitjes vervolgens nog even en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen het teentje knoflook alvast fijn, hak de walnoten grof, snijd of breek de feta in blokjes en snijd of scheur de parmaham in stukjes.


Snijd de spruitjes doormidden of in kwarten. Verhit een wok met wat olie en bak de fijngesneden knoflook kort, totdat de geur vrijkomt. Voeg nu de spruitjes toe en roerbak deze op hoog vuur gedurende drie minuten. Giet de honing erbij en schep het geheel nog even goed om. Haal de wok van het vuur.


Voeg in een grote kom de rucola, feta, parmaham en spruitjes bij elkaar. Giet hier de olijfolie overheen en breng op smaak met versgemalen peper en zout naar smaak. Schep het geheel nog even goed door elkaar.


Verdeel de salade over twee borden en garneer met de crema di balsamico en de walnoten. Enjoy!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 15 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 175 gram spruitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el honing
  • 75 gram rucola
  • 40 gram parmaham
  • 50 gram feta
  • 2 el olijfolie
  • Vers gemalen peper en zout
  • 3 eetlepels crema di balsamico
  • 30 gram walnoten