Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Supersunny Nicoise met gegrilde tonijn
For special occasions of gewoon om jezelf zonder reden eens goed te verwennen (zonder je schuldig te hoeven voelen). Pasen, pinksteren of lasy sunday: deze gezonde en überlekkere salade is sowieso een schot in de roos.
Bereiding supersunny nicoise
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de krieltjes, leg ze op een ovenschaal en kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en olie. Leg ze met de binnenkant naar boven en grill 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Kook de eitjes en snijd in partjes. Kook de haricots verts 3 minuten en laat afkoelen in koud water. Verhit de grillpan op hoog vuur. Vet de tonijn in met olie en kruid met peper en zout. Grill beiden zijden ca. 2 minuten (afhankelijk van de dikte). Zorg ervoor dat het niet te hard gaat, tonijn kun je beter iets te rosé eten dan doorgebakken. Snijd vervolgens in mooie plakken. Voeg de ingrediënten voor de dressing samen tot de dressing. Snijd de rode ui fijn en de zwarte olijven doormidden.

Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 25 minuten
- Salade:
- 300 gram tonijn
- 150 gram Mesclun
- 150 gram haricots verts
- handje zwarte olijven
- ½ rode ui
- 4 ansjovisfilets
- 2 eiteren
- 200 gram krieltjes met schil
- Provencaalse kruiden
- peper & zout
- Olijfolie
- Dressing:
- 1 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 1 tl Dijon Mosterd
- 1 tl honing
- ½ sjalot
- ½ knoflookteen
- Takje tarragon
- Provençaalse kruiden
- peper & zout