Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Tomatensoep met gehaktballetjes
Tomatensoep! Heerlijk als het koud is, een kom warme, dampende soep. Eet smakelijk alvast!
Tomatensoep met gehaktballetjes
Was de tomaten en snijd in vieren, snijd de ui in ringen, pers de knoflook en kook samen met de tomaten in een klein laagje water met de bouillonblokjes. Kneed het gehakt in een kom, kruid met peper, zout en de sambal oelek en draai er kleine balletjes van. Pureer vervolgens de tomaten, ui en knoflook met een staafmixer tot een gladde massa, zet terug op laag vuur en kook de gehaktballetjes enkele minuten mee. Maak op smaak met de gedroogde oregano en basilicum en eventueel wat extra peper.
Tip: Bereid een avond van tevoren alvast als lunch of vries een extra portie in voor later. Koud ook lekker als lunch mee naar je werk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 20 minuten
- 10 pomodori tomaten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 groentebouillonblokjes
- 300 gram rundergehakt mager
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel oregano gedroogd
- 1 eetlepel basilicum gedroogd
- Peper
- Zout
- Mes
- Snijplank
- Knoflookpers
- Pan
- Staafmixer
- Kommen
- Lepels