Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Zucchetti met pittige tomatensaus

Zucchetti met pittige tomatensaus

Wat een uitvinding, zucchetti, jawel, spaghetti van courgette. Rauwe courgette is namelijk niet alleen verrassend lekker, maar ook nog eens heel gezond én lekker licht verteerbaar! Niet zo zwaar op de maag als ‘normale’ pasta, slaap je ook nog lekker! En geloof ons, vanwege de structuur een prima basis voor een pastagerecht. koolhydraatarm, dus geschikt voor fase 1, maar ook in fase 2 en 3 heerlijk. Beetje verse parmesan eroverheen voor wat extra smaak. Heerlijk!


Bereiding saus


Zet een (bij voorkeur gietijzeren) braadpan op hoog vuur en bak de uien, champignons en rood pepertje kort aan in de geperste knoflook met een scheut water. Blijf goed omscheppen en  doe er af en toe een beetje water bij.


Zet het vuur lager en voeg de gesneden tomaten en de bleekselderij in halve maantjes toe. Laat pruttelen tot de tomaten zacht zijn en voeg vervolgens het gehakt toe. Goed blijven omscheppen! Als de tomaten bijna tot een saus zijn opgelost, voeg je wat tomatenpuree toe. Geeft net een wat vollere smaak én een lekkere bite.


Laat 10 minuten (of liever nog langer) pruttelen, terwijl je af en toe door de pan roert en giet waar nodig af en toe een klein scheutje water bij. Laat pruttelen en maak op smaak met een scheut tamarindesaus, de oregano en rozemarijn. Laat het geheel nog even staan en maak af met wat peper en zout.


Bereiding Zucchetti


Was in de tussentijd de courgette en snijd er met de julienne snijder spaghettislierten van. Reken ongeveer een halve courgette per persoon. Verdeel over 4 borden, schep de saus eroverheen en serveer warm!


ENJOY!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.




Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 2 courgettes (liefs biologisch)
  • 500 gram (pomodori)tomaten in blokjes gesneden (met vruchtvlees)
  • 500 gram mager rundergehakt van de slager
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 gram champignons, gehalveerd en in plakjes
  • blikje tomatenpuree
  • Scheut tamarindesaus
  • rood pepertje, fijn gesneden
  • 2 tenen knolflook, geperst
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • peper, zout