Zucchetti met pittige tomatensaus

Zucchetti met pittige tomatensaus

Wat een uitvinding, zucchetti: Jawel, spaghetti van courgette. Rauwe courgette is namelijk niet alleen verrassend lekker, maar ook nog eens heel gezond èn lekker licht verteerbaar! Niet zo zwaar op de maag als ‘normale’ pasta, dus slaap je ook nog lekker! En geloof ons, vanwege de structuur is het een prima basis voor een pastagerecht. Koolhydraatarm, dus geschikt voor fase 1, maar ook in fase 2 en 3 heerlijk. Beetje verse parmezaan eroverheen voor extra smaak; heerlijk!

Bereidingstijd

  • 20 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 courgettes (liefst biologisch)
  • 500 gr (pomodori)tomaten in blokjes gesneden (met vruchtvlees)
  • 500 gr mager rundergehakt van de slager
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 gr champignons, gehalveerd en in plakjes
  • Blikje tomatenpuree
  • Scheut tamarindesaus
  • Rood pepertje, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • Peper, zout

Bereiding saus

Zet een (bij voorkeur gietijzeren) braadpan op hoog vuur en bak de uien, champignons en rood pepertje kort aan in de geperste knoflook met een scheut water. Blijf goed omscheppen en  doe er af en toe een beetje water bij.

Zet het vuur lager en voeg de gesneden tomaten en de bleekselderij in halve maantjes toe. Laat pruttelen tot de tomaten zacht zijn en voeg vervolgens het gehakt toe. Goed blijven omscheppen! Als de tomaten bijna tot een saus zijn opgelost, voeg je wat tomatenpuree toe. Geeft net een wat vollere smaak én een lekkere bite.

Laat 10 minuten (of liever nog langer) pruttelen, terwijl je af en toe door de pan roert en giet waar nodig af en toe een klein scheutje water bij. Laat pruttelen en maak op smaak met een scheut tamarindesaus, de oregano en rozemarijn. Laat het geheel nog even staan en maak af met wat peper en zout.

Bereiding Zucchetti

Was in de tussentijd de courgette en snijd er met de julienne snijder spaghettislierten van. Reken ongeveer een halve courgette per persoon. Verdeel over 4 borden, schep de saus eroverheen en serveer warm!

ENJOY!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts