Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.be te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Zucchetti met zalm en broccoli in mosterdroomsaus
Courgette, zalm, broccoli, pijnboompitjes, champignons, rucola, sjalotje, lente-uitje, mosterd maar als mosterdroomsaus… allemaal ingrediënten die je gezondheid bevorderen. En toevalligerwijs óók ingrediënten die het heel goed samen doen. Wij maakten er een pastagerecht van. Of beter gezegd: zucchetti. Ja, dat is spaghetti van rauwe courgette. Supergezond, koolhydraatvrij, écht heel lekker en heerlijk voor de avonddis, want courgette is – in tegenstelling tot pasta – licht verteerbaar én bevat weinig calorieën..
Bovendien eet je zo ook eens rauwe groente, wat betekent dat alle voedingswaarden bewaard blijven. En dat is mooi, want courgette is nogal rijk aan voedingswaarden. Het zit boordevol vezels, die goed door de darmen worden opgenomen. Als het aankomt op mineralen, scoort courgette overigens ook hoge punten. Rijk aan kalium, magnesium, vitamine B1 en B9 (foliumzuur) wordt ook wel gezegd dat courgette helpt bij het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten én een populaire groente is onder vrouwen.
De bereiding
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 20 minuten
- 1 biologische courgette
- 300 gram zalm
- Een kleine broccoli in roosjes (liefst bio)
- 100 gram champignons
- 2 sjalotjes
- 1 lenteui
- 1 grote teen knoflook
- handje pijnboompitten
- 20 gram rucola
- 250 ml kookroom (light)
- 2 flinke el grove mosterd
- 1 tl sambal badjak
- olijfolie
- 1 flinke tl kokosolie
- verse bieslook
- zwarte peper